Styremøte Februar
Februarmøtet var hjemme hos FindMy på Kvikne.
I snart 15 år har FindMy levert elektronisk overvåkning av husdyr, med særlig fokus på sau. Ekteparet Marit Mjøen og Arnstein Solem utviklet løsningen ut fra egne behov for å holde oversikt over dyr på utmarksbeite. Resultatet ble FindMy-bjella – en radiobjelle med GPS som fungerer uten mobildekning, og som har revolusjonert tilsyn og sanking for sauebønder.
Fra en beskjeden start har selskapet nå solgt over 10.000 bjeller bare i 2024, og totalt finnes det 50.000 enheter i bruk. FindMy tilbyr i dag tre ulike e-bjellemodeller med avanserte funksjoner som geofencing og stressvarsling. Omsetningen for 2024 er på 36,6 millioner kroner, og selskapet har ni ansatte.
Med valuta- og geopolitiske forhold som viktige faktorer, satser FindMy på videre vekst i 2025. Planene inkluderer etablering av et salgspunkt i Spania, bedre integrering med andre datasystemer for sauehold, samt en utvidelse av teamet med to nye ansatte.
I tillegg til en spennende presentasjon fra Findmy hadde vi følgende saker på agenda:
Godstransport og infrastruktur
NiF har sendt inn en høringsuttalelse om godsstrømanalysen for Innlandet, hvor vi påpeker viktigheten av å styrke jernbanen som et mer bærekraftig og effektivt alternativ til veitransport. Økende godsmengder på vei kan føre til store belastninger på veinettet, økt risiko for ulykker og utfordringer med rekruttering av sjåfører.
Kompetansebehov i næringslivet
NHOs kompetansebarometer viser at bedrifter i Innlandet, inkludert Tynset, har et stort udekket behov for fagarbeidere, spesielt innen teknologi- og industrifag. NiF vil jobbe for å synliggjøre muligheter innen kompetanseheving, samt bidra til å styrke lokale utdanningstilbud.
Mangfold i arbeidslivet
For å sette søkelys på mangfold og inkludering i arbeidslivet, vurderer NiF å etablere en egen mangfoldspris. Prisen skal løfte frem bedrifter som aktivt har satset på en mangfoldig arbeidsstokk og vist hvordan dette kan være en styrke for både virksomheten og lokalsamfunnet.
Videre arbeid med bærekraft og regional utvikling
Styret har også drøftet behovet for kurs i bærekraftrapportering, som vurderes gjennomført høsten 2025. I tillegg jobber NiF tett med kommunene og næringslivet for å bidra til en helhetlig og bred forankret regional næringsplan.
Nye samarbeidsarenaer
NiF melder seg inn i Vegforum Trøndelag for å følge opp viktige saker knyttet til infrastruktur og veivedlikehold i regionen. Det jobbes også videre med å styrke dialogen mellom næringslivet, NAV og kommunene for bedre integrering av arbeidskraft med spesielle behov.
Har du innspill eller forslag til andre temaer? Ta gjerne kontakt!
|