Styremøte Februar

Ifm. at Rendalen Næringsforening har søkt samarbeid med NiF, valgte NiF å legge sitt styremøte til Åkrestrømmen i Rendalen 28.februar. Dagen startet med «hjemme-hos-besøk» hos Norske Moseprodukter AS. Daglig leder Ola Sverre Moen fortalte entusiastisk om utviklingen av bedriften fra ei omsetning på 6-7 millioner i 2007 til dagens omsetning på over 50 millioner kroner i 2023. I 2007 besto produksjonen stort sett i binding av kranser. Løftet for Norske Moseprodukter AS kom rundt 2014 da italienere begynte å bruke farget mose (kvitkrull) til dekorasjoner, som dekket både tak og vegger. Dette har siden vokst til et verdensomspenneden marked med kunder bl.a. i Sør-Korea, Nederland og Australia. I dag eksporteres 90% av produksjonen. Bedriften sysselsetter i dag 25 personer på helårsbasis i tillegg til sesongarbeidere som plukker mosen og er Rendalens største private arbeidsplass ved siden av Renåvangen. Det plukkes mose i en omkrets på 100 km fra fabrikken på Åkrestrømmen fra Tolga i nord til Åmot i sør.

Møte med statsminister

I forbindelse med åpningen av Rørosmartnan fikk NiF sammen med Flokk og Norbit en times samtale med statsministeren. Her fikk vi mulighet til å si hva som opptar næringslivet i regionen og hvilke rammevilkår som er viktig for at vi skal kunne drive næring her. 
Vi var innom flere punkter blant annet viktigheten av et variert arbeidsmarked i distriktene, EØS-avtalen som er viktig for eksportbedrifter, infrastruktur hvor jernbane er å anse som en akilleshæl, fremtidig strømtilgang for regionen, kommuneøkonomi og hvordan jobbe med utvikling av industribedrifter i verdensarven.

 

Faginnlegg Årsmøtet 21. mars

I forbindelse med årsmøtet i Nif, har vi gleden av å introdusere Thor Alexander Buan. Med rollen som informasjonssikkerhetsleder i Ren Røros Digital, og med ansvaret for sikkerheten i hele konsernet, har Thor erfaring med sikkerhet på et strategisk nivå og jobbe aktivt med sikkerhetskultur i selskapet.

Thor har bakgrunn som blant annet forsker og sikkerhetsrådgiver, noe som har gitt ham en bred erfaring med å møte sikkerhetskrav på tvers av ulike selskaper og sektorer.

Datasikkerhet er fagfelt som angår alle bedrifter og som potensielt kan få store konsekvenser dersom man ikke lever opp til sikkerhetskravene. Vi håper mange av våre medlemmer setter av tiden for kompetansepåfyll på et viktig tema. 

Arrangement i regionen 

 

Tynset Studie- og Høgskolesenter har flere relevante studier utover vinteren. Følg med på søknadsfristene! 

Rørosregionen Næringshage starter nytt etablererkurs i april. Mer informasjom finner du her

Husk påmelding til Årsmøte i NiF den 21. mars (som tidligere sendt ut på mail)

Velg med hjertet skal ha kjøre kurset "Førstegangs leder" den 19. mars og 2. april. Mer informasjon blir lagt ut på siden til www.velgmedhjertet.no

 

 

Har du noen arrangement vi burde ta med i oversikten vår? Send oss en mail så tar vi med det i neste nyhetsbrev. 

 

HUSK vårt dagskurs: Hvordan vinne offentlige anbudsrunder

Næringsforum i Fjellregionen inviterer alle regionale entreprenører og kommuner til kurs i offentlige anbud.

Sted: Tynset Studie og Høgskolesenter

Når: Mandag 18. Mars 

Pris: kr 980,-  for medlemmer i NiF.  Pris ikke-medlem: kr 1400,- 

(Enkel lunsj inkludert i pris)

(for detaljert program se tidligere utsendt mail)

Næringsforum i Fjellregionen

Brugata 40 , 2540 Tolga
E-post: post@fjellforum.org
Tlf: 40232837

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo