Styremøte Januar

Årets første styremøte ble gjennomført via Teams. 

På agenda stod blant annet vedtak av 2 ulike høringsuttalinger fra NiF. 
"Fjellregionen må ikke havne i en energimessig bakevje" Dette er en uttalse hvor NiF signaliserer bekymring over at Statnett ikke prioriterer oppgradering av overføringskapasiteten i transmisjonsnettet til Rendalen kraftverk i sine lantigdsplaner og at forsyning til Rørosområdet fortsatt skal skje gjennom det lavere dimensjonertere regionalnettet. Bekymringen for NiF er at dete vil kunne gi begrensninger både for utvikling av ny kraft i vår region, og etableringer av kraftintensive næringer de neste 20 - 30 årene.  
 Videre ble det vedtatt uttalelse i forbindelse med utbygging av Tunna Kraftverk i Tynset. NiF ønsker å understreke viktigheten av at Tunna kraftverk blir realisert og at det gis nødvendige dispensasjoner fra gjeldende planbestemmelser i området for å få gjennomført dette. Kraftverket vil være en helt sentral del av opparbedieslen av Nord Østerdal Miljøpark AS i området Østerdalsporten Nord ved RV 3.   
Begge uttalelsene er publisert i sin helhet i Arbeidets Rett og på NiF sin LinkedIn-profil.

Under punkt drøftingssaker på agenda ble rekruttering av arbeidskraft i Fjellregionen en god dialog. Punkter som ble diskutert var effekten av prosjekter knyttet til tilbakeflytting, om bedriftene bør bli flinkere både til å markedsføre seg og "sprite opp" egne stillingsutlysninger og om det ligger noen uutnyttet potensiale i regionen.

 

Årsmøte for 2023 er besluttet til 21. mars. Dette vil bli arrangert hos Rørosregionen Næringshage på Røros. I tillegg til ordinære årsmøtesaker legges det opp til faglig påfyll. Tema for det faglige er datasikkerhet og hacking. Invitasjon med påmeldingsinfo vil bli sendt ut i god tid, men sett gjerne av dato i kalender allerede nå. 

Neste styremøte er satt til 28. februar. Dette er et "hjemme hos"- møte. Dersom noen har saker som burde diskuteres eller settes på agenda - ta kontakt med Erling eller noen i styret.

Arrangement i regionen 

 

Tynset Studie- og Høgskolesenter starter flere relevante studier utover vinteren. Følg med på søknadsfristene! 

Påmelding til Hematt er åpnet - og mange har allerede meldt seg på. Vi oppfordrer flere bedrifter til påmelding. Informasjon og påmelding finner du her Påmelding Hematt

 

DAT har nå åpnet salget av billetter

Flybilletter med Danish Air Transport til og fra regionens lufthavn er nå å få kjøpt. Gunstige priser og kampanje den 1. i hver måned 

DAT

Næringsforum i Fjellregionen

Brugata 40 , 2540 TOLGA
E-post: post@fjellforum.org
Tlf: +47 40 23 28 37

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo